paksu Pirkka-neulelanka, 100g

10,40 

Kuvaus

Laadukas paksu Pirkka-lanka hurmaa väreillään vaativammankin käsityöntekijän. Lanka on 100 % villaa. Puikkosuositus langalle on 3½–4. Paksummasta Pirkasta neulottu vaate kestää katseita ja käyttöä. Ryhdikäs ja muotonsa pitävä lanka sopii käsinneulontaan, paksujen lankojen neulekoneille, kudontaan sekä huopiin.

Lanka on sileää kampavillaa ja siihen käytetty villa on lankaan räätälöity sekoitus norjalaisten, viileässä ilmanalassa kasvaneiden rotulampaiden villaa. Kaksisäikeinen, ilmava rakenne tekee langasta lämpimän ja on anteeksiantava neulojan käsialan suhteen.

Pirkka-langat ovat kestäviä, kierrätettäviä eikä värjäysprosessi kuormita luontoa. Lankojen jalostaminen tapahtuu pienellä alueella, jolloin kuljetukset ovat mahdollisimman vähäisiä.

Taito Pirkanmaan Pirkka-villalangoissa on ihania sävyjä, joita on helppo yhdistellä keskenään. Lanka sopii monenlaisiin pintoihin, kuten kirjoneuleisiin ja palmikoihin.

 • Paksu Pirkka sopii parhaiten käsinneulontaan, paksujen lankojen neulekoneille, kudontaan sekä huopiin.
 • Worsted-vahvuinen lanka: tex 285 x 2, 100 g, 170 m.
 • Puikkosuositus 3½-4 on neulepaitaan hyvä, mutta esimerkiksi lapasiin suosittelemme 2½-3 puikkoja.
 • Tiheys: 21 s x 29 krs = 10 cm
 • Pehmeä 100 % kampavillalanka
 • Koinsuojattu
 • Hoito tuuletus ja käsinpesu.

Pirkka-villalanka tuli markkinoille laajamittaisesti 70-luvun alussa. Laadukkaan langan takana on vuosikymmeniä jatkunut tuotekehitystyö, ja hillitystä värimaailmasta löytyy sävyjä varmasti jokaisen makuun.

Pirkka-langan laadun takana on oma villasekoitus, joka tehdään norjalaisen yhteistyökumppanimme kehräämössä norjalaisesta villasta. Suomessa tehdyn jatkojalostuksen osuus on kuitenkin suuri, yli puolet koko langan tuotantoketjusta ja tämän vuoksi sitä voidaankin kutsua suomalaiseksi langaksi.

Pirkka-langat värjätään Hämeenkyrössä, pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme PMK Värjäämö Oy:n padoissa. Värjäyksessä käytetään EU-standardien mukaisia värejä, ja toiminta on ympäristöviraston antamien ympäristöohjeiden mukaista.

Pirkka-lankojen laadun takaa myös tarkistaminen ja vyöttäminen Taito Pirkanmaan tiloissa Tampereen Verkarannassa.

          Valkeakoski -neuleen langanmenekki:

 • Hopeakuusi (414): XS 300 (S 300) M/L 350 (XL 400) XXL 400 g
  Jos haluat pidemmän helman tai hihat, varaa pohjavärin lankaa enemmän.
 • Terra (315): XS 150 (S 150) M/L 200 (XL 200) XXL 250 g.
 • Mustikka (306):  XS 50 (S 100) M/L 100 (XL 100) XXL 150 g.
 • Taivas (1252): XS 50 (S 100) M/L 100 (XL 100) XXL 100 g.
 • Laasti (200): 50 g.
 • Oras (260):  50 g.

Lisätiedot

Väri

Hopeakuusi, Laasti, Mustikka, Oras, Taivas, Terra, Sammal, Usva

Brand

Taito Pirkanmaa

Taitoliitto ja sen 17 alueellista taitoyhdistystä muodostavat valtakunnallisen, kaksikielisen käsityön palvelu- ja asiantuntijajärjestön. Taitojärjestön verkostoon kuuluu yli 100 kiinteää toimipaikkaa.Taito Pirkanmaan toimipaikat sijaitsevat Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdella, Virroilla ja Ylöjärvellä sekä Tampereella Epilässä, Hervannassa, Tammelassa ja Verkarannassa. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä toimii jokaisessa toimipisteessä sekä Akaassa, Mäntässä ja Nokialla.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “paksu Pirkka-neulelanka, 100g”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...