Nyt, kun Bo hem Lifestylen ensimmäinen kokonainen toimintavuosi on takana, on hyvä hetki kerrata kuluneen vuoden tapahtumia. Kulunut vuosi on ollut erikoinen ja tuonut mukanaan haasteita, onnistumisia, pettymyksiä ja yllätyksiä. Alla ajatuksia ja muistoja pienyrittäjän kuluneesta vuodesta.

Vuosi alkoi todella hiljaisella tammikuulla, mikä yllätti meidät täysin hyvin sujuneen joulukuun jälkeen. Hiljainen myynti veti ilmeet vakavaksi ja olimme haasteen edessä: Mitä uusia tuotteita meidän pitää lisätä valikoimaan? Miten saadaan asiakkaat liikkeelle? Mistä lisää myyntiä? Onneksi tammikuun jälkeen myynti alkoi jälleen vilkastua ja usko palautui. Tästä huolimatta uusia tuotteita tuli lisää ja päätimme ottaa valikoimaan mm. Lankavan makrameelankoja. Maaliskuun myynnistä kolme viikkoa meni remontin keskellä, minkä takia kivijalkakaupan myynti jäi todella olemattomaksi. Onneksi saimme verkkokaupasta kohtalaisesti myyntiä, jonka turvin pystyttiin pitämään vielä toiminta jotenkin kannattavana.

Keväällä helpottanut koronatilanne ja lisääntynyt valo toi lisää myyntiä kivijalkamyymälään. Uusista tuotteista koivuvaneriset kakkukoristeet olivat erityisen suosittuja. Kakkukoristeiden ensimmäiset versiot olivat ylioppilaskakkuihin suunniteltuja malleja, mutta myöhemmin niihin tuli lisää myös muita malleja asiakastoiveiden myötä. Monille asiakkaille tuli yllätyksenä, miten nopeasti ja vaivattomasti uusien mallien suunnittelu ja valmistus meiltä onnistui. Tästä vinkki teille asiakkaille myös jatkoon: Jos meillä ei jotain tuotetta ole varastossa, niin meiltä kannattaa kuitenkin aina kysyä.

Loppuvuoden myynti sujui vaihtelevasti, mutta pääasiassa positiivisessa vireessä. Heinäkuun superhelteet vaikuttivat myyntiin negatiivisesti – ihmiset viettivät aikaa rannalla ja lomalla, jolloin ostokset eivät olleet ehkä päällimmäisenä mielessä. Vuoden lopussa olimme uudessa tienhaarassa: Laajennetaanko toimintaa vai sinnitelläänkö nykyisessä tilanteessa ja jatketaan eloonjäämiskamppailua? Päätimme lähteä rohkeasti laajentamaan toimintaa, joten aloitimme aktiivisen isomman toimitilan etsinnän ja investointirahoituksen järjestelyn. Vaikka toimitiloja Valkeakoskella on vapaana reilusti, niin oikean tilan löytäminen sopivalla sijainnilla ja realistisella vuokrapyynnöllä ei ollutkaan kovin helppoa. Lopulta tila löytyi ja vuokrasopimus solmittiin. Toimitilan lisäksi tarvitaan rahoitusta, joka lopulta järjestyi sopivalla korolla ja takaisinmaksusuunnitelmalla. Perustimme myös Mesenaatti joukkorahoituskampanjan, jotta voimme saada lisärahoitusta tuotevalikoiman laajentamiseen.

Lopuksi vielä katsaus tulevaan. Toiminta jatkuu nykyisessä myymälässä ainakin Ystävänpäivään asti ja muutto uuteen isompaan toimitilaan tapahtuu helmi – maaliskuun taitteessa. Nykyinen valikoima tulee säilymään lähestulkoon muuttumattomana. Uusina tuotteina tulee olemaan käsityö-, taide- ja askartelutarvikkeet. Näihin liittyen suuntaviivat alkavat olla melko hyvin selvillä, mutta vielä on muutamia selvitettäviä asioita. Lisäksi kartoitamme uusia yhteistyökumppaneita kotimaisille tuotteille.

Suuntaamme innolla kohti uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Suuri kiitos kaikille asiakkaille, seuraajille ja yhteistyökumppaneille vuodesta 2021. Iloa ja valoa vuoteen 2022!

Antti & Hely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Bohem Lifestyle Kaikkea kivaa kotiin ja lahjaksi
Apiankatu 1 37600 Valkeakoski | Y-tunnus 3145292-3 |